1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в Агрофорум: Може ли агробизнесът да разчита на добре подготвени кадри

Тази седмица в Агрофорум: Може ли агробизнесът да разчита на добре подготвени кадри

И още: Кои рапични хибриди ще ви гарантират високи добиви

Последните не особено успешни за рапицата години разколебаха фермерите в решението им да заложат отново на маслодайната култура. Въпреки тежките климатични условия на Добруджа земеделският производител Антонио Аббале и през тази година ще се довери на рапичните хибриди, които през изминалия сезон доказаха добивния си потенциал на неговите полета.

Преди всяка сеитба за земеделските производители е важно да обеззаразят семената си. Това им гарантира добър старт на културите и високи добиви. Какъв препарат да изберем и доколко  важна е прецизната техника при тази манипулация, ще научим от фермери от Пловдивски регион.

С рок музика, вкусни специалитети и много настроение премина традиционният Рибен и миден фест в Каварна. Юбилейното десето издание на празника се състоя в рамките на проект, спечелен от Местна инициативна рибарска група, и предложи на гостите несравними емоции.

Традиционно в началото на есента и преди подготовката за новия стопански сезон в София се събират пчелари от цялата страна. Изтънчен вкус и аромат - това е фестивалът на меда, който събра повече от 30 производители на мед и други пчелни продукти.

Един от основните проблеми в земеделския сектор е липсата на добре подготвени кадри. Съвременното обучение в Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич е на път да реши този проблем. Първият учебен звънец удари за нови 52-ма възпитаници на училището. Общо 240 ученици се обучават в него по специалностите: „Техник на селскостопанска техника“, „Фермер“, „Икономист в земеделското стопанство“, „Монтьор“.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 21.09.-28.09.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.