1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: На своя агросеминар в Пловдив НАЗ постави на фокус неизпълнените обещания на правителството към сектора

Тази седмица в АГРОФОРУМ: На своя агросеминар в Пловдив НАЗ постави на фокус неизпълнените обещания на правителството към сектора

И още: Модерно оборудвани сервизни коли осигуряват бърза реакция при аварирала техника на полето

Емоционален, полезен и много атрактивен – така може да се определи вторият агросеминар, който Националната асоциация на зърнопроизводителите проведе в гр. Пловдив. С него браншовата организация отбеляза Шестата годишнина от създаването си. На пресконференция с участието на министър Найденов зърнопроизводителите поставиха въпроса с неизпълнените обещания на правителството към сектора.

По време на своя втори Национален агросеминар в Пловдив освен поставянето на важни проблеми на бранша и предлагането на конструктивни решения, зърнопроизводителите научиха кои са най-новите растителнозащитни технологии, които ще им осигурят добри добиви и през новата стопанска година. Също така в рамките на форума бяха отчетени високите резултати на зърнопроиводителите, избрали соргото през 2012 г. като алтернатива на царевицата. Беше презентирана и иновационна технология за контрол на плевелите чрез хибриди, устойчиви на хербициди.

И от семинара в Пловдив се насочваме към малката черноморска община Шабла, която от това лято вече има обновен градски парк, възстановен със средства по мярка 322 на ПРСР. Реализирането на проекти по мерките на ПРСР се оказва единствената възможност за общината за облагородяване на градската среда, привличане на туристи и запазване на ценни исторически находки.

В миналото предаване ви разказахме, че все повече фермери у нас се доверяват на прецизните технологии в земеделието. Причината е, че така оптимизират разходите си и повишават производителността в стопанствата си. Тази седмица единствено в АГРОФОРУМ ще ви покажем сервизни автомобили, чрез които директно на полето се осигурява както монтаж и демонтаж на прецизните технологии, така и отстраняване на повреди на аварирала земеделска техника.

Това лято нашият екип засне отлично развиващи се пролетни култури в землището на ломското село Замфир. Може би не ви се вярва, защото годината беше изключително суха и неблагоприятна. Гледайте АГРОФОРУМ тази седмица, за да видите защо горещината не успя да компрометира царевицата и слънчогледа в стопанството на Тодорка Кръстева.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 08.12.-15.12.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.