1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: В Париж представиха модела MF 7626 - един от финалистите на конкурса „Трактор на годината“ за 2013-та

Тази седмица в АГРОФОРУМ: В Париж представиха модела MF 7626 - един от финалистите на конкурса „Трактор на годината“ за 2013-та

И още: Закупуването на агротехника на лизинг осигурява по-добро управление на риска

Тази седмица в предаването АГРОФОРУМ ще ви срещнем с Каролина Георгиева, която има собствена конеферма близо до София. Създава я, провокирана от любовта към конете и професионалните си интереси в областта на конния спорт. Както знаем обаче, отглеждането на коне е скъпо удоволствие, свързано с много разходи и инвестиции. Подкрепа за предприемачи като Каролина дава ПРСР.

Премиерата на френската самоходна пръскачка Берту – модел Raptor 4240, се състоя по време на изложението Селското стопанство и всичко за него в Добрич. За иновативните й елементи и за внедрените в нея технологии за прецизно земеделие разказва Димитър Сурчев, продуктов мениджър на Ник Технологии.

Тази седмица ще ви покажем с каква селекция при пшеницата и агрономи, и зърнопроизводители отправят поглед към предстоящата сеитба.

В днешно време лизингът, като съвременна форма на финансиране, е шансът на земеделските производители да получат веднага нова агротехника и да започнат да работят с нея, като изплащането й може да бъде направено така, че да не подлага на риск финансовата стабилност на производството. 

Призът за Търговско представителство на Добрички панаир тази година отиде при българо-американско дружество, което предлага цялостни технологии за рентабилното земеделие.

От следващата пролет зърнопроизводителите ще могат да сеят  иновативна генерация царевични хибриди, разработена от селекционерите с цел справяне със засушаването.

Финалистите, които ще се борят за престижната награда Трактор на годината, вече са ясни. Техните имена ще видите в интернет портала AGRO.BG. Една от машините, която участва в оспорваното състезание, беше представена в Париж пред журито, което определя кой ще бъде водещият модел на 2013 г.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 08.09.-15.09.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.