1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В новото издание на Агрофорум: ексклузивен репортаж от изложението AG CONNECT в САЩ

В новото издание на Агрофорум: ексклузивен репортаж от изложението AG CONNECT в САЩ

И още – полезна информация за пазарните тенденции на зърното и земеделската земя

Не пропускайте тази седмица поредното издание на предаването за селско стопанство Агрофорум. Ще ви предложим репортаж, който няма откъде другаде да видите. Наш екип беше на световното аграрно изложение AG CONNECT в САЩ. Макар и едва за втора година, експото вече е сред най-значимите селскостопански събития в Страната на неограничените възможности. А нашата продуцентска къща беше единственият медиен партньор на изложението от българска страна. Гледайте, за да сверите часовника си с последните новости в областта на селското стопанство и агротехниката.

Като иде реч за техника – България също не е изолирана от тенденциите в световен мащаб. Бизнесът с машини за селското стопанство у нас става все по-силно конкурентен, а от това печели и родното земеделие, следователно и всички ние. От репортажа, който ще ви предложим, ще се убедите как компаниите, които се занимават с внос на агротехника, успяват да гледат в една посока и да работят с една цел – да подпомагат българските фермери да обновят агропарка си.

Не превключвайте канала, защото предаването ще продължи с още актуална информация за тенденциите в агробизнеса у нас и по света. След технологиите ще продължим на пазарна вълна. От Антонина Белопитова, директор „Търговия и информация” в Софийска стокова борса и изпълнителния директор Васил Симов ще научите накъде вървят цените на зърнените култури в глобален мащаб и къде сме ние. Дори да не сте земеделски производител, пак ще ви е интересно – от репортажа ще научите и за цените на хляба и олиото – най-дискутираните стоки от първа необходимост през последно време.

И пак в същия дух – още пазарни тенденции, но сега – от храните минаваме към земеделските земи. Какво вдига цената им и как се развива пазарът в този сегмент на недвижимите имоти – ако сте собственик, посредник или пък имате намерение да купувате земя – значи трябва да гледате внимателно!

А че правим максималното, за да сме ви полезни със сигурност, е излишно да ви го казваме, ако сте следили редовно последните ни предавания. Затова и сега ще се опитаме отново да ви помогнем за пролетната сеитба. След като сте научили за растящите цени в световен мащаб, вече със сигурност си задавате въпроса – какво да направя аз, за да се възползвам от тези тенденции? Отговорът е прост: започнете от избора на семена! Двама земеделски производители от Северозападна България ще ви разкажат как получиха високи добиви през миналата година.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.