DiVino.Taste 2012 се завръща с опияняваща програма от лекции, майсторски класове и изложение, в които ще видим и чуем някои от най-изявени познавачи на виното и ще можем, разбира се, да доближим нос до гърлото на не една чаша, съдържаща великата течност. DiVino.Taste 2012 ще се разположи в Централния военен клуб за целия уикенд (17 – 18 ноември).
37 от най-добрите родни винопроизводители ще покажат най-отбраните си вина в така нареченото изложение (и двата дни в зала Концертна). Входът към изложението за двата дни е 20лв, а с този билет ще имате достъп и до свободната зона с леки храни и напитки и информационни щандове на производителите.
Препоръчваме ви да не подминавате форум WiFo (17 ноември, 13:00, зала Тържествена, билети за форума и за всички останали събития можете да купите тук), в който wine & food ентусиасти ще правят кратки презентации на приятни за небцето теми. Идеята е да се формира общност от хора, за които не е все едно в какво състояние са духът и тялото им. Майсторските класове ще обхванат и двата фестивални дни и предлагат теми, любопитни както за сомелиери, така и за обикновени любители на виното.
На 17-и и 18-и от 10:00 в зала 1 например е лекцията на Вили Гълъбова за разпознаване на различните сортове, а на 18-и от 16:30 в зала Тържествена е семинарът на Тодор Делигрозев за консумацията на здравословни и гурме храни и напитки. Интересна ни се струва и лекцията на Ефросия Благоева, която заедно с шеф-готвач Димо Димов (зала 1; 18 ноември, от 14:30 до 16:30) ще предложат класически и нестандартни комбинации между тапас и вино.
Пълната програма на форум DiVino.Taste 2012 можете да разгледате на taste.divino.bg.