На 30 юни от 9.30 ч. в Радисън САС Гранд Хотел, София в. "Пари", организира конфренция на тема " ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТАВАТА ПРЕД ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ"
Ще бъдат разглеждани следните теми:
Политиката на Министерство на земеделието и храните по отношение на контрол и безопасност на храните;
Изпитанията пред млечния сектор;
Качество на месните продукти – гаранция за успеха на фирмите и защита на потребителите;
Кадрите в сектора – обучения, заетост, професионализъм
Програма
9.30 - 9.35 Откриване на конференцията – Петкан Илиев, мениджър В2В проекти, в. Пари
9.35- 9.45 Политиката на Министерство на земеделието и храните по отношение на контрол и безопасност на храните - Марияна Юнгарева, директор на Дирекция „Контрол и безопасност на храните” в Министерство на земеделието и храните
9.45- 9.55 Партньорството между заинтересованите страни – гаранция за успех – Жана Райчева, директор на дирекция „Европейска интеграция” в МИЕ
9.55- 10.05 Ролята на Националната ветеринарномедицинска служба при контрола върху безопасността на храните от животински произход на българския пазар
– д-р Йордан Войнов, Генерален Директор на Националната ветеринарномедицинска служба
10.05- 10.15 Безопасност на храните – отговорност на много институции. Възможности и нагласи за единодействие – Атанас Додов, съветник на д-р Евгений Желев, министър на здравеопазването
Проект за създаване на Национална агенция по безопасност на храните – д-р Тенчо Тенев, национален главен санитарен инспектор на България, МЗ
10.15- 10.25 Изпитанията пред млечния сектор – Диляна Славова - изп. Директор на Национална асоциация на млекопреработвателите
10.25- 10.35 За бранда в хлебопроизводството - Марияна Кукушева - председател на Федерация на хлебопроизводителите и сладкарите в България
10.35- 10.50 Пазарни тенденции в бизнеса с хляб - „Корн”
10.50- 11.05 Внедряване на международните стандарти за качество в „Тандем” - Зорка Симеонова – мениджър „Безопасност и качество”, Тандем
11.05- 11.15 Качество на месните продукти – гаранция за успеха на фирмите и защита на потребителите – инж. Павлина Лилова, главен експерт-технолог, Асоциация на месопреработвателите в България
11.15- 11.25 Пазарна реализация на биопродукти - Тенчо Христов, ръководител консултанстка служба, Фондация за биологично земеделие "Биоселена"
11.25- 11.40 Кадрите в сектора – обучения, заетост, професионализъм – проф. Георги Вълчев, ректор на Университет по хранителни технологии, гр. Пловдив