1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Можем ли да повишим добива при зеленчуци с до 40%

Можем ли да повишим добива при зеленчуци с до 40%

Отлични резултати отчитат от прилагане на немска технология на хранене на оранжерийни зеленчуци в една от големите оранжерии в страната, намираща се в с. Левуново. След засаждане на краставиците са приложени следните продукти на Лебозол: Аминозол и Нутрифос. Идеята е добре развита коренова система. Преди цъфтеж на краставиците е направено листно приложение с ФрутМикс СК. В него освен съдържание на цинк и манган, има и магнезий 380 г/л. На растенията бил подаден Робустус СК със съдържание на цинк 700 г/л. Чрез поливната система е внесен Фитоамин - органичен продукт, богат на биоактивни вещества - студено пресовани водорасли, с цел подобряване качествата на почвата и микрофлората и засилване имунитета на растенията. В начална фаза на плододаване е приложен Калций-Форте СК за повишаване качеството и вкуса на краставиците. Пиперът обича калций. Решението е приложение на комбинация на калций и фосфор за образуване на повече разклонения и завръзи. Приложен е Робустус и Калций-Форте, който освен че подхранва, действа и като дезинфектант.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.