понеделник, 27 Май 2019, 10:27
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
31 Май 2016 14:21 | Видео

Рапул България – генетика на световно ниво

Компанията събра земеделски производители на полски ден край Нова Загора


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 4
Брой преглеждания: 27105
|

В землището на Нова Загора под ръководството на търговския представител и агроном Диана Ангелова е направено демо поле, на което присъстват традиционните култури пшеница и рапица и атрактивните през последните години ръж и ечемик.

При рапицата в Клиърфийлд сегмента нов хибрид е Едимакс CL, а в конвенционалната технология – Минерва, Шрек, Мерцедес, както и Далтон, който е с ген за устойчивост на болестта фома и на разпукване на шушулките, като техническите му характеристики се допълват от здрави стъбла и образуването на много семена.

Рапул предлага високодобивни хибриди пшеница под немската марка Заатен Юнион. Новите попълнения в продуктовата листа при житни са Феликс и Катарина от ранната група, Етана – от средно ранна група по зрелост, и от по-късните – Жокер.

Рапул е заложил в опит и три хибрида многоредов ечемик – Уенди, Лаверда и Хенриете. Това, което ги обединява, са здравите им стъбла и безупречният фитосанитарен профил. През 2016 г. Рапул единствена на българския пазар ще предложи многоредов пивоварен ечемик Исосел, който е в зелената сортова листа на известна пивоварна компания за производство на бира.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker