сряда, 17 Октомври 2018, 20:02
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
10 Юли 2017 16:45 | Видео

Ден на устойчивото земеделие с Байер България

Компанията представи свои иновации с акцент върху опазването на околната среда


Рейтинг
Брой преглеждания: 8374
|

В своя Център за агроиновации, ситуиран в стопанството на Светла Стоянова в село Горна Митрополия, Байер България, Дивизия КропСайанс представи няколко иновации в растителната защита, със специален фокус върху безопасността при работа с ПРЗ и грижа за природата. Темата на срещата беше „Мерки за управление на риска“.

Един от акцентите на семинара беше представянето на растителни цъфтящи буферни ивици, като мярка за ограничаване  риска при употреба на препaрати за растителна защита и осигуряване на безопасна паша и местообитание на дивите и домашните пчели, и други полезни видове.

Друга иновация от Байер България е хотел за пчели, приютяващ диви пчели и други видове, които са полезни за опрашването на културите.

Ивелин Тончев демонстрира пред гостите и система за безконтактно зареждане на пръскачки с продукти за растителна защита, щадящи оператора. Това е специален адаптер, който се монтира на тубите с ПРЗ и осигурява безопасното и изтичане на разтвора, без рискове за оператора. За да може да се дозира разтворът в пръскачката, от Байер предлагат клапан с множество функции. Голямо удобство, което предлага тази иновация е и измиването на тубите от разтвора.

От Байер показаха и друга иновация - antidrift дюзи, намаляващи отвяването на работния разтвор към съседна култура до 50, 75 или 90 %.

Пред гостите на семинара Ивелин Тончев представи и система за пречистване на замърсената с ПРЗ вода след измиването на земеделската техника.
Друга практична и интересна иновация, представена от Байер България беше дефлекторна система при вакумна сеялка за пролетни култури, която улавя частиците от инсектицидното покритие на семената.

От Байер представиха и лични предпазни средства гарантиращи пълна безопасност при работа с препарати за растителна защита.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker