вторник, 18 Юни 2019, 15:43
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
01 Сеп 2017 14:44 | Видео

В АГРОФОРУМ гледайте: Мащабна демонстрация в Холандия показа нови технологии при земеделската техника

И още: Последни разработки при механизираното прибиране на грозде 


Рейтинг
Брой гласове: 1 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 19821
|

В АГРОФОРУМ гледайте: Гостуваме на земеделски стопани от Плевенска област
И още: Среща с фотографа Асен Великов, който е запленен от магията на българския фoлĸлop

Лятото свърши, но не и работата на полето. А как тя да бъде лека, приятна и ползотворна. С прилагането на новите технологии, разбира се. Последните постижения в бранша ще бъдат показани на едно от най-големите световни агроизложения в Хановер, което се очаква да бъде посетено от близо 450 хил. души. Ще вземат участие 2900 изложители от целия свят. Те ще покажат прогреса на агроиндустрията и новите възможности пред бизнеса. А те са неизчерпаеми. Особено ако става дума за земеделски машини. Предпремиерно днес ще ви покажем някои от иновациите, които ще бъдат сред акцентите на изложението. Започваме.
 
Гроздокомбайн от ново поколение беше показан на лозови масиви край Карнобат. Технологията на прибиране щади зърното и намалява загубите. А и производителността му е завидно висока.
 
Ще ви покажем една активна форма на истинското земеделие. Защото в реални условия може да се види развитието на културите, които ще предопределят успеха ви за следващата стопанска година.

Ще ви разкажем за няколко земеделски производители от региона на Плевен, които са направили прецизен избор на агротехника. Отиваме в три стопанства край селата Рибен, Комарево и Байкал, за да ви покажем на какви технологии разчитат стопаните там.

Отвориха приема на проекти от програмата за морско дело и рибарство по мярка 1.7 „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“. Бюджетът на приема е 8.7 млн. лв. За какво са предназначени средствата и кой ще има право на достъп до тях – вижте.

В АФ следва историята на фотографа Асен Великов, който е запленен от магията на българския фoлĸлop, традиционните нocии и нapoдните oбичaи и pитyaли. За мен фотографията е хоби, развлечение и страст, признава творецът.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker