сряда, 12 Декември 2018, 00:02
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
13 Окт 2017 17:00 | Видео

В АГРОФОРУМ ще видите: Коя е агротехниката, необходима за съвременното земеделие

Екстремни полеви тестове в Италия и Франция на две машини, финалисти в конкурса Трактор на годината


Рейтинг
Брой преглеждания: 10536
Ключови думи: АГРОФОРУМ, машини, ЛИДЕР
|

Агрофорум ще започне с представяне на два трактора – единият италиански, другият – японски. Те са участници в две категории на авторитетен конкурс - арена на престиж и конкуренция. Отиваме в Италия, а след това – във Франция, за да видите полеви презентации на два от финалистите в конкурса Трактор на годината за 2018-та.

Какви са належащите проблеми и нужди на българските фермери по отношение на агротехниката – това беше темата на пресконференция, провела се в Стара Загора. Във форума участваха официални гости от САЩ - известни имена в световната агроиндустрия.

 Подходът ЛИДЕР се прилага успешно вече десет години у нас. Той е израз на неотменната потребност на местната общност в малките населени места в България. Юбилейната годишнина от старта на програмата беше отбелязана с Международна конференция.

Местните инициативни групи ще подават проекти от февруари следващата година. По две подмерки от ПРСР ще има прием през март. Какви възможности за финансиране ще предоставят европейските пари ще разберете в Агрофорум.

И още: Ще ви срещнем с млади земеделски стопани, насочили се към земеделието и решили да го превърнат в сериозен бизнес. За да се запознаят с детайлите по мярка 6.1 и новостите при подаване на проекти, те посетиха практически семинар, който се проведе в Областния информационен център - Варна.

 


 

Още по темата


eXTReMe Tracker