петък, 24 Май 2019, 23:09
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
27 Сеп 2018 14:48 | Видео

Пътят на храната

Байер България с визия за бъдещето на земеделието


Рейтинг
Брой преглеждания: 9919
|

Пътят на храната: от семенцето до чинията“- това беше темата на нетрадиционното събитие, посветено на земеделието и организирано от Байер България. То се проведе на открито, в Университетската Ботаническа градина и засегна няколко основни аспекта за бъдещето на земеделието в глобален план.

Управителят и търговски директор на Дивизия Кроп Сайанс, Байер България - Габор Равицки изнесе презентация на тема „Бъдещето на устойчивото земеделие“. Елеонора Маркова, маркетинг мениджър в химическата компания, се спря на друг актуален въпрос - „Дигитално земеделие - успешни по устойчив начин“.  По темата за безопасността на храната интересна информация поднесе Ивелин Тончев, мениджър техническо развитие и регистрации в Дивизия Кроп Сайанс, Байер България.

Сред лекторите беше и доц. д-р Божин Божинов, ръководител Катедра „Генетика и селекция“ в Агрономически факултет, който представи важни акценти на тема „Съвременни селекционни методи“. Нашата задача е да следим и да даваме на земеделците най-ефективните решения, каза в интервю за Агро.бг г-н Равицки. „Основните задачи в бъдеще са да защитим обработваемите земи и да осигурим по-добър добив. Фирма Байер е готова да го направи. Това е нашата цел и нашата мисия.“


 

Още по темата


eXTReMe Tracker