1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Протестно шествие на служители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми в София

Протестно шествие на служители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми в София

Те настояват за спиране на продажбата на дървесина чрез стоковата борса

Протестното шествие на служители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми потегли от сградата на Министерството на земеделието и храните към Министерски съвет и Народното събрание, предаде агенция “Фокус”. Протестиращите настояват за спиране на продажбата на дървесина чрез стоковата борса.

Сред исканията им са – нова наредба за възлагане на дейности и за продажба на дървесината, недопускане в Закона за горите на текстове, които ще доведат до фалит на малки и средни предприятия от дърводобива чрез допускането на държавните горски стопанства и държавните лесовъдни стопанства да извършват дейности в горите. Те се обявиха още за недопускане на сключването на дългосрочни договори за възлагане на дейности и за продажба на дървесина, за забрана на износа на необработен дървен материал и други. Има засилено полицейско присъствие.

Шествието се предвожда от полицейска патрулка, след която се движи катафалка с надпис „Найденов уби малкия и средния бизнес в горите”. Протестиращите скандират „мафия” и „оставка”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.