1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Явор Недев взе участие в европейска конференция за иновациите в рибарския бранш

Явор Недев взе участие в европейска конференция за иновациите в рибарския бранш

Тя се организира от Генерална дирекция “Морско дело и рибарство” и Главна дирекция “Регионална политика” към Европейската комисия

Изпълнителният директор на ИАРА г-н Явор Недев взе участие в конференция, посветена на иновациите в рибарския бранш в град Виго, Испания.  Конференцията се организира от Генерална дирекция “Морско дело и рибарство” и Главна дирекция “Регионална политика” към Европейската комисия.

В хода на конференцията участниците са обменили идеи с водещите страни-членки на ЕС и са били набелязани основните стратегии за следващият програмен период на Оперативна програма “Рибарство” след 2013 г.

По време на конференцията Явор Недев е изложил възможностите за развитие в България на интердисциплинарни проекти, като: Използване синергията на ОП “Рибарство” с Дунавската стратегия на ЕС; Изграждането на ферми в 20 км. крайморска ивица; Развитие на крайбрежния и риболовен туризъм, Използване на алтернативни енергийни източници в рамките на рибовъдните стопанства и преработвателните предприятия, както и създаване на хибридни стопанства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.