1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАБХ: Пробите, взети при проверката на обекта в село Розино, не показват отклонения в микробиологичните показатели

БАБХ: Пробите, взети при проверката на обекта в село Розино, не показват отклонения в микробиологичните показатели

Резултатите не доказват храната като източник на неразположението на децата

Готови са резултатите от всички проби, взети от Областната дирекция по безопасност на храните в град Пловдив за лабораторен анализ, за установяване източника на стомашно неразположение при деца в село Розино през миналата седмица. Резултатите от изпитванията са отрицателни по микробиологични показатели. Резултатите не доказват храната като източник на неразположението на децата. 

Инспекторите на ОДБХ-Пловдив се отзоваха на сигнал от родители и РЗИ за това, че след консумация на дюнер от временен обект за обществено хранене деца на различни възрасти са се оплакали от болки в стомаха и повръщане. 

Бяха взети проби от намерените в обекта храни и сосове, контактни кухненски повърхности, както и от единствения работник – готвач, който е и собственик на заведението за обществено хранене. 

При извършената проверка на място инспекторите са констатирали нарушение в предлагания асортимент, а именно приготвяне на място на дюнер, който не е упоменат в удостоверението за регистрация по Закона за храните. Намерени са също питки за дюнер с изтекъл срок на годност. 

За несъответствията на собственика са съставени два акта за установяване на административно нарушение. Обектът остава затворен. 

Извършени бяха допълнителни проверки в складове на доставчици, за които е установено, че са снабдявали обекта с храни и суровини. Няма установени несъответствия. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.