1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Чакаме одобрение от ЕК за прехвърляне на 122 млн. евро към мярка 321 по ПРСР

Чакаме одобрение от ЕК за прехвърляне на 122 млн. евро към мярка 321 по ПРСР

Снимка:

Това съобщи на семинар в Банско зам.-изпълнителният директор на ДФЗ Десислава Тодорова

България очаква одобрението на Европейската комисия за прехвърляне на средства в размер на 122 млн. евро към мярка 321 – „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” – от ПРСР за периода 2007-2014 г., съобщи на семинар в Банско заместник-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Десислава Тодорова.

Общият бюджет по мярката е 723 млн. лева, а до момента са подадени 752 заявления за 2,7 млрд. лева, посочи Тодорова. Заедно с експерти от Дирекция „Развитие на селските райони“ на Министерство на земеделието и храните тя участва в семинар, свързан с усвояването на средствата по две от най-атрактивните мерки на ПРСР - 321 и 322.

В дискусията участваха представители на областните служби за съвети в земеделието и кметове на общини предимно от област Благоевград.

До края на април ще приключи одобрението на проекти по мярка 313 за туристическа дейност на общините. Ресурсът по мярката е 10 млн. евро, или 20 млн. лева, а таванът за един проект - до 200 хил. евро, уточниха още от Фонда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.