1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ЕС се отказва от "Училищен плод"

ЕС се отказва от "Училищен плод"

10 концепции стават излишни чрез реформата на Общата селскостопанска политика

80 законодателни инициативи изтегля новата Европейска комисия, обяви нейният вицепрезидент Франс Тимерманс в Брюксел. Екипът на Жан-Клод Юнкер е разгледал 450 актуални нормативни предложения.

10 концепции стават излишни чрез реформата на Общата селскостопанска политика. Така например Брюксел смята да се откаже от програмата "Училищен плод". Комисията ще проучи дали не е по-разумно въпроса със здравословното хранене на децата да се решава от всяка отделна държава.

Проектът за реформа на био-регламента получава последен шанс. В случай, че страните-членки и Европейският парламент не постигнат съгласие в рамките на следващите шест месеца, Брюксел ще оттегли предложенията си.

Други регламенти, които няма да се осъществят на този етап, засягат намаляването на отпадъците, в това число и хранителните, както и ограничаването на амонячните емисии от земеделието. "Това не означава, че се отказваме от екологичните цели", обясни Тимерманс. Комисията щяла да предприеме нов опит, за да осъществи по-добре идеите си.

Старата концепция изискваше намаляването на тези емисии с една трета.
На мястото на 80-те оттеглени инициативи Юнкер стартира 23 нови, с които да се повишат икономическия растеж и заетостта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.