1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фил Хоган предупреждава британските фермери

Фил Хоган предупреждава британските фермери

Напускането на Европейския съюз би имало повече отрицателни последствия, отколкото ползи

За негативните последствия от излизането на Великобритания от Европейския съюз предупреди европейският комисар за земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган. Ако страната напусне Съюза, британските фермери ще получават значително по-малко субсидии.

Напускането на Европейския съюз би имало повече отрицателни последствия, отколкото ползи за фермерите на Острова. Като примери Хоган посочи Норвегия и Швейцария.

Освен това Великобритания ще трябва да изработи търговски споразумения с редица отделни държави като Канада или Южна Корея, с които сега Европейският съюз има договорености. В момента Великобритания изнася повече за Ирландия, отколкото за Китай, Япония, Русия, Саудитска Арабия и Корея, взети заедно, посочи още Хоган. 60 % от аграрния износ на Обединеното кралство са насочени към страните от Европейския съюз.

От своя страна привържениците на излизането на Великобритания от Съюза смятат, че Брюксел сериозно се намесва в аграрната политика на Великобритания. Без Европейския съюз Лондон ще може да опрости правилата и да ги направи по-ефективни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.