1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изложба на МОСВ в Градската градина пред Народния театър

Изложба на МОСВ в Градската градина пред Народния театър

"Избирам по-чист въздух" е част от информационната кампания на ЕК „Do the right mix – Придвижвай се разумно!“

Изложбата „Избирам по-чист въздух“ е част от информационната кампания на Европейската комисия „Do the right mix – Придвижвай се разумно!“, която се координира от МОСВ на национално ниво. Кампанията е подкрепена от генералните дирекции „Мобилност и транспорт“ и „Околна среда“ на Европейската комисия.

Информацията в изложбата (инфографики, послания, данни и фотографии) е предоставена от Министерство на околната среда и водите, Изпълнителна агенция по околна среда, Европейската агенция по околна среда, Столична община и Центърът за градска мобилност.

Събитието се провежда в радската градина срещу Народния театър „Иван Вазов“ и ще продължи до 25 октомври 2015 г.

„Избирам по-чист въздух“ информира обществеността за различните източници на замърсяване на въздуха, за ефекта от него върху човешкото здраве и околната среда, както и за мерките, с които институциите и гражданите могат да допринесат за подобряването на качеството му в населените места. 

Организатор на дейностите по кампанията от старта й у нас през 2013-та година е комуникационна агенция Интеримидж. Дирекция „Култура“ към Столична община е партньор в инициативите на кампанията в рамките на департамент „Галерии на открито“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.