1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Проектът на БДЗП „Задругата на орела” спечели голямата награда на дарителска програма

Проектът на БДЗП „Задругата на орела” спечели голямата награда на дарителска програма

Снимка:

За своя 16-годишен живот програмата на Мото-Пфое има 1011 участвали проекта

Проектът на БДЗП „Задругата на орела” спечели голямата награда в 16-тото издание на Дарителската програма Мото-Пфое. Целта на програмата е да финансира ежегодно проекти за опазване на природното многообразие и културно-историческата идентичност на България. Собственикът на Мото Пфое – г-н Филип Пфое, връчи наградата и почетен плакет на Димитър Демерджиев – експерт по опазването на царския орел от БДЗП, на тържествена церемония в Националния исторически музей.

Проектът „Задругата на орела” има за цел да развие група от местни „пазители” чрез въвличането им в преки природозащитни дейности и повишаване на обществената подкрепа за царския орел чрез насърчаване на устойчив местен поминък в районите на Сакар и Западна Странджа.

Поощрителни награди спечелиха проектите на Фондация „Движение на българските майки” „ЕлПасо – хипотерапия с деца в с. Доганово” и на Националния литературен музей с проекта „Градината на символизма”.

През 2013 г. в програмата се включиха общо 65 проекта от цялата страна, като 29 бяха в категория „Опазване на околната среда” и 36 в категорията „Културно наследство”. За своя 16-годишен живот Дарителската програма на Мото-Пфое има 1011 участвали проекта, от които 73 са наградени с общо 268 000 лева.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.