1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва проект за водния цикъл на Перник

Започва проект за водния цикъл на Перник

Общината има покана за финансиране по ОП „Околна среда“

Започва проект на стойност 60 млн. евро за водния цикъл на Перник. Проектът тръгва до края на ноември. Новината обяви кандидатът за кмет на община Перник за втори мандат Росица Янакиева на среща в кв. Църква, съобщиха от предизборния щаб. Проектът е на стойност 60 млн. евро и с него ще се решат цялостно проблемите с водоснабдяването и канализацията на стохилядния град.

Общината има покана за финансиране по ОП „Околна среда“. Ще бъдат подменени стари проблемни водопреносни и канализационни мрежи и ще бъде изградена канализация в кварталите Рудничар и Бела вода. В проекта е предвидена модернизация на пречиствателната станция в гр. Батановци. В момента проблемите със старата и непригодна вече на много места водопреносна и канализационна мрежа са основни в повечето населени места в общината, както и в града.

Честите аварии са проблем и в Църква, споделиха жителите на квартала. Цялостно решаване на проблемите с водоснабдяването и канализацията, както и инфраструктурата в кметството е един от приоритетите в бъдеща управленска програма на кандидата за кмет на квартал Църква Станислава Генадиева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.