1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Испански фермери блокираха пътища в знак на протест срещу европейските правила

Испански фермери блокираха пътища в знак на протест срещу европейските правила

Фермерите се оплакват и от растящата бюрокрация

Испански фермери блокираха днес за втори пореден ден много важни пътища в страната и нарушиха достъпа до пристанищни терминали в рамките на протест срещу европейските правила, високите цени и бюрокрацията, предаде Ройтерс.
 
"Някои държави не спазват правилата, при тях няма контрол на качеството", заяви Хуан, който отглежда лимони в Андалусия и беше на блокадите край пристанището на Малага. Той твърди, че ниските цени на лимоните са напът да ликвидират бизнеса му.
 
Окуражени от подобни протести в други европейски страни, сред които Германия, Франция и Белгия, испанските фермери изкараха тракторите си вчера и блокираха много пътища. Те твърдят, че налаганите им от ЕС екологични правила ги правят неконкурентоспособни спрямо колегите им от други региони на света. Фермерите се оплакват и от растящата бюрокрация.
 
Недоволството принуди испанското правителство вече да обяви, че отпуска допълнителни 269 милиона евро субсидии на 140 00 фермери, а Европейската комисия да се откаже от плана за намаляването на употребата на пестициди, посочва Ройтерс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.