1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Предстои третото издание на Балканския винен конкурс и фестивал

Предстои третото издание на Балканския винен конкурс и фестивал

Снимка:

Днес в София ще се проведе пресконференция по повод неговото начало

Пресконференция по повод началото на третото издание на Балканския винен конкурс и фестивал ще се проведе днес, 04 юни, от 12:00 часа в зала “Сердика” на Гранд Хотел София.

На пресконференцията ще присъстват председателя на BIWC Константинос Лазаракис MW, единственият Master of Wine на Балканите и Югоизточна Европа - Галина Нифору, директор на BIWC  и Бистра Карадимова, организационен директор на тазгодишното издание, което ще премине под надслов: „Местните сортове – съкровищата на Балканите”.

За трета поредна година винопроизводители от над 10 страни се обединяват успешно под бранда „Вино от Балканите”. Усилията на организаторите за брандиране на региона се увенчават с успех, за който говори засиленият интерес от светновни винени експерти, вносители и журналисти към Балканския винен регион.

За първа година BIWC ще присъди и награда за дизайн на винен етикет, в памет на големия български художник Кольо Карамфилов, създател на Гранд Трофея на конкурса.

Колко вина и от кои държави ще се състезават за приза “най-добро балканско вино”, информация за международното жури, както и подробности за изключително богатата програма на форума, ще бъдат акценти по време на пресконференцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.