1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Производители от над 10 страни се обединяват успешно под бранда „Вино от Балканите”

Производители от над 10 страни се обединяват успешно под бранда „Вино от Балканите”

Снимка:

Tретото издание на Балканския винен конкурс и фестивал стартира на 5 юни в Гранд Хотел София

Пресконференция по повод началото на третото издание на Балканския винен конкурс и фестивал ще се проведе  на 04 юни 2014 г., сряда, от 12:00 часа в зала “Сердика” на Гранд Хотел София.

На пресконференцията ще присъстват председателя на BIWC Константинос Лазаракис MW, единственият Master of Wine на Балканите и Югоизточна Европа - Галина Нифору, директор на BIWC  и Бистра Карадимова, организационен директор на тазгодишното издание, което ще премине под надслов: „Местните сортове – съкровищата на Балканите”.

За трета поредна година винопроизводители от над 10 страни се обединяват успешно под бранда „Вино от Балканите”. Усилията на организаторите за брандиране на региона се увенчават с успех, за който говори засиленият интерес от светновни винени експерти, вносители и журналисти към Балканския винен регион.

За първа година BIWC ще присъди и награда за дизайн на винен етикет, в памет на големия български художник Кольо Карамфилов, създател на Гранд Трофея на конкурса.

Колко вина и от кои държави ще се състезават за приза “най-добро балканско вино”, информация за международното жури, както и подробности за изключително богатата програма на форума, ще бъдат акценти по време на пресконференцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.