1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В София беше открита обновена линия за производството на шоколадов десерт

В София беше открита обновена линия за производството на шоколадов десерт

Снимка:

Министър Греков: Инвестициите в преработвателната индустрия подпомагат развитието на земеделието

Инвестиции в преработвателната индустрия са изключително полезни за българското земеделие, защото чрез тях се повишава търсенето на земеделски суровини и продукти, които се произвеждат в страната ни. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на откриването на обновена линия за производство на шоколадов десерт във фабриката на „Нестле” за шоколадови продукти и бисквити в София. Новото съоръжение официално бе открито от заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева и министър Греков.

„За работата на тази инсталация ще се използват българско брашно и мляко, и освен това се отварят нови работни места. Това ще има положителен ефект върху икономиката ни“, категоричен бе министър Димитър Греков.

Реновираната производствена линия е на стойност 12,8 млн. лв. Тя ще произвежда нов шоколадов десерт, който ще се изнася от България за целия свят. Фабриката за шоколадови продукти и бисквити в София осигурява работни места на над 730 души, a с новата линия  ще бъдат ангажирани над 100 човека.

В събитието участие взе и посланикът на Конфедерация Швейцария Н. Пр. Регина Ешер.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.