Етикетирането на суровото месо е задължително в Общността от 1 април 2015 г
Етикетирането да стане задължително за преработените продукти във Франция. Европейската комисия разреши този експеримент, поискан от страната.
Френският министър на земеделието Стефан льо Фол е уведомил Комисията за намерението на страната да предложи проект на постановление за подобен експеримент. Ще се въведе задължително етикетиране за произхода на месото върху преработените продукти. В момента при повече от 54 на сто от месните и млечните продукти не се споменава източника на суровината. Припомняме, че етикетирането на суровото месо е задължително в Общността от 1 април 2015 г. Поставянето на етикет за произход върху продукти като сандвичи, готови ястия и деликатеси зависи единствено от добрата воля на производителите. Искането е било направено след скандал през 2013 г.- когато в равиоли и лазаня е открито конско месо.