1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Задължително етикетиране за произход на месото в преработените продукти предлага Франция

Задължително етикетиране за произход на месото в преработените продукти предлага Франция

Етикетирането на суровото месо е задължително в Общността от 1 април 2015 г

Етикетирането да стане задължително за преработените продукти във Франция. Европейската комисия разреши този експеримент, поискан от страната.

Френският министър на земеделието Стефан льо Фол е уведомил Комисията за намерението на страната да предложи проект на постановление за подобен експеримент. Ще се въведе задължително етикетиране за произхода на месото върху преработените продукти. В момента при повече от 54 на сто от месните и млечните продукти не се споменава източника на суровината. Припомняме, че етикетирането на суровото месо е задължително в Общността от 1 април 2015 г. Поставянето на етикет за произход върху продукти като сандвичи, готови ястия и деликатеси зависи единствено от добрата воля на производителите. Искането е било направено след скандал през 2013 г.- когато в равиоли и лазаня е открито конско месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.