1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: На ръба на оцеляването ли е консервната индустрия?

В АГРОФОРУМ: На ръба на оцеляването ли е консервната индустрия?

И още: Козевъдство в Балкана – приемственост и инвестиции

„Изкупуваме продукция на ръба на качеството“, споделя в ефира на АГРО ТВ, председателят на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, инж. Кировски. По думите му консервната индустрия изпитва негативни последствия от липсата на суровина и някои пазарни обсотятелства. 

Европа подкрепя испанския агробизнес, а той все повече разчита на роботизацията. Какъв пример можем да вземем и как влизането в еврозоната ще се отрази на търговските отношения между двете страни?

Животновъдството е тежък поминък, в който са отдадени баща и син Витанови от с. Бързия, Берковица. Техните кози са типичен за Балкана вид, от които на всеки два дни се правят млечни продукти в собствена мандра. „Много е трудно без техника и работна ръка“, казва Петър Витанов, възлагайки надежди за техническо оборудване по проект.

Зелената сделка предвижда намаляване на отпадъците в хранителната индустрия. Рециклирането обаче е скъпо удоволствие. Какви са предизвикателствата и добавената стойност за агробизнеса?

Повече по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – премиера в събота на 13 септември от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.