И още: Млечното говедовъдство в България: Опит от Дания за по-здрави копита
Аспержите са трудна култура за отглеждане, защото започват да дават добив едва на петата година. Затова и младите фермери, които се впускат в отглеждането ѝ са малцина, макар данни от миналото да показват, че преди 1944 г. буржоазните аспержи са били масово предпочитан във всяка градина зеленчук. Как ЕС подкрепя младите и малки производители, които са избрали да го произвеждат, вижте във видеото.
Защо биосертифицираните храни са по-здравословни от останалите? Как това оправдава разликата в цената им? Какви възможности за инвестиции дават европейските проекти на производителите? Какво им коства производството на чиста храна за българските потребители? Отговорът на тези въпроси потърси Светла Стефанова от собственика на биоживотновъдно стопанство край Враца.
Здравната картина по отношение на копитата на млечните стада в говедовъдството не може да се нарече блестяща. Христо Димитров е внесъл в България датската стратегия за повишаване на копитно-здравния индекс като от вече 3 години оперира във фермите с професионални машини. За бъдещото развитие на бизнеса си възнамерява да внедри и работна ръка от трети страни. Гледайте репортажа по темата във видеото.
По време на ежегодния птицевъден форум в столицата се обърна внимание на темата за селектиране на повече висококачествени яйца. За потреблението на яйца, генетиката в развъждането на птици и немският пазар, разговаряме с генетикът д-р Шмутц.
Повече по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – премиера в събота на 18 октомври от 07:30 часа само по АГРО ТВ.