И още: Реализация и ценообразуване на месо и млечни продукти по агрохранителната верига
На прага на великденските празници и Гергьовден произходът, цената и качеството на агнешкото месо са тема номер едно. За спекулации, тенденции, контрол на безопасността на храната и потребителските нагласи говори Андрей Велчев от сдружение „За достъпна и качествена храна“.
Близо 20 л прясно мляко, 30 кг кисело и 11 кг сирене консумира българинът на годишна база, според последните данни на НСИ. Контролът за произход на млякото е засилен при изкупуване от мандрите, заради епизоотичната обстановка в страната. Какви са настроенията в бранша относно реализацията на продукцията?
Проблемите и исканията на тютюнопроизводителите бяха изтъкнати на заседание на Европейската асоциация UNITAB. Браншът ще се бори за залагането на преходна национална помощ за сектор „Тютюн“ и в следващия програмен период на ОСП. Нова европейска директива за акциз върху суровината е евентуална заплаха за мира на производителите.
Управлението на ресурси и защитата от бедствия са водещи направления в земеделската работа. Актуалните настроения в агробизнеса, застраховане, срокове за сеитба и перспективи за напояване, вижте в АГРОФОРУМ.
Премиера – в събота 12 април от 07:30 часа само по АГРО ТВ.