И още: Пътят на розовото масло - от долината до витрината на дизайнерски магазини
Семейство Петрови са малки земеделски производители с голяма мисия – децата им да имат близък достъп до полезна и чиста храна. Същевременно покрай техния пример, ямболското с. Гълъбинци се оживлява с млади градинари. Вижте историята им:
Николай Михайловски е агроном и магистър по регенеративно земеделие. Отглежда зърнено-житни култури, включително лимец по биологичен начин, с минимална почвообработка. За регенеративните методи в зърнопроизводството, вижте повече във видео материала:
Надя Василева е банкер, а съпругът ѝ отглежда лешници. Създават семеен бизнес за производство на тахан. За пътят към успеха в хранителната промишленост, цените на суровините и технологията на преработка, вижте повече сега:
Как българското розово масло намира място на витрините на дизайнерски марки в европейските модни столици? Пътят му започва от ръцете на производителите в Розовата долина, докато се превръща в ценна съставка на световно известни парфюми.
Семинари и събития повдигат темата за кооперирането в общественото полезрение. Действащ закон обаче - няма. Готов ли е българският земеделец за обединение? Показваме пример за обединение в сектор „птицевъдство“, като производителите изтъкват доста ползи.
Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – събота 09 август, премиера от 07:30 ч само по АГРО ТВ.