1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Петър Димитров в Деня на околната среда: Нека бъдем поколението, което ще сключи мир със Земята

Министър Петър Димитров в Деня на околната среда: Нека бъдем поколението, което ще сключи мир със Земята

„Днес е Световният ден на околната среда. Това е най-значимият международен ден за популяризиране на действия, насочени към опазване на околната среда"

Посланието на празника тази година се застъпва за екологична промяна в световен мащаб, като приканва хората: „Ние можем да бъдем поколението, което най-накрая ще сключи мир със земята. Ние можем да бъдем поколението, което възстановява“. Това изисква подход, който използва знанията, стремежа и амбицията на всички – държавните институции, местната власт, публичния сектор, бизнеса, гражданското общество.

Този ден е и професионален празник за всички нас, които сме посветили всекидневните си усилия за опазването на природата в България. Този празник обединява хиляди хора по света около нашата обща кауза“.

С тези думи министърът на околната среда и водите Петър Димитров поздрави гостите на събитието, организирано от президентската институция съвместно със Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Община Балчик, провело се в Университетската ботаническа градина в Балчик.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.