1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НИМХ: Облачността ще започне да се увеличава

НИМХ: Облачността ще започне да се увеличава

Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°

Към сутринта от северозапад-север облачността, висока и средна, ще започне да се увеличава. През деня ще има разкъсана висока и средна облачност, над Северна България предимно значителна. Над южните райони от страната ще има и слънчеви часове, но сутринта на места в низините и котловините там ще бъде с намалена видимост. В Дунавската равнина ще се появи слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури - между 11° и 16°. В София: 13°, предаде Агенция "Фокус".

По Черноморието денят ще започне със слънчево време, но още преди обяд ще се появи разкъсана висока облачност, която след обяд ще се увеличава и вплътнява. Вятърът ще е съвсем слаб, от северозапад. Максимални температури: 13°-14°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над старопланинското било, а над южните планински масиви ще има и слънчеви часове. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 9°, на 2000 метра 2°.

В събота над Централна и Източна България ще преобладава облачно време и на отделни места, главно в централната и източната част от Северна България слабо ще превали. Там ще духа умерен вятър от север-североизток. Над западните райони ще има разкъсана облачност и вятърът ще е от изток, слаб. Минималните температури ще бъдат малко по-високи, дневните - малко по-ниски.

В неделя и понеделник облачността ще е разкъсана, с повече слънце в часовете около и след обяд. Още през първия ден вятърът навсякъде ще отслабне. Максималните температури отново ще са в повечето места между 10° и 15°, а минималните ще са близки до 0°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.