1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НИМХ: Разкъсване и намаление на облачността от запад, вятърът чувствително ще отслабне

НИМХ: Разкъсване и намаление на облачността от запад, вятърът чувствително ще отслабне

Температурите ще бъдат все още по-високи от обичайните за началото на февруари

Днес до обяд все още на отделни места в Източна България ще има слаби превалявания, но и там валежите ще спрат. Разкъсването и намалението на облачността от запад ще продължи и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Западният вятър чувствително ще отслабне. Въпреки че температурите ще се понижат значително спрямо вчерашните, ще бъдат все още по-високи от обичайните за началото на февруари – в повечето места максималните ще са между 5° и 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна облачност. До обяд все още ще превалява дъжд. Вятърът ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

И в планините вятърът чувствително ще отслабне – ще бъде силен, от запад-югозапад. До обяд на отделни места все още ще има слаби превалявания от сняг, но от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 3°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде близко до средното за февруари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.