1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Парижката борса днес отваря предимно на червено

Парижката борса днес отваря предимно на червено

Цените на петрола се движат надолу

Европейската пшеница загуби 2 евро и 50 до 217,25 за тон, а за цялата изминала седмица поевтиня с 8 евро и половина. Отвъд Океана хлебното зърно в петък записа минус 14 цента и ¼ до 523,50 за бушел, а цената на царевицата там падна с 11 цента и половина до 394,50. Соята пък поевтиня с 38 цента и половина до 1077,50. В Париж царевицата загуби евро и 25 до 220, а рапицата записа минус 13 евро и 75 до 458,75.
 
При днешната предборсова търговия в Чикаго отрицателната тенденция се запазва. Септемврийските доставки на пшеницата са с минус 4 цента до 519,50 за бушел, царевицата от същия контракт губи цент и ¼ до 393,25. 
Соята от августовските фючърси днес по обяд поевтинява с 24 цента и половина до 10 долара и 53 за бушел, а соевото масло губи 0,28 цента до 43 цяло и 38 цента за фунт. Соевото брашно пък е надолу с 2 и 70 до 350,60 долара за тон. 
 
Парижката борса днес също отваря предимно на червено. Септемврийските доставки на пшеницата губят 25 цента до 217 евро за тон, а царевицата от августовския контракт остава на 220 евро. Августовската рапица днес по обяд се продава на 474,75 евро за тон, което е минус 4 евро.
 
На селскостопанската борса в Ешборн за един тон обезмаслено сухо мляко от августовските доставки се искат 2428 евро, един тон масло с доставка през същия месец се предлага на 6925 евро, а цената на 100 килограма ноемврийски картофи за преработка е 17,50 евро. 
 
И днес цените на петрола се движат надолу. Американският суров нефт поевтинява със 17 цента до 76,99 долара за барел, а сортът Брент се продава за 81,03 долара, отчитайки минус 10 цента. По обяд природният газ на нидерландската виртуална борса TTF струва 33 евро и 69 цента за мегаватчас, което е плюс 1 евро и 33 цента.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.