1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Поевтиняват доматите и краставиците

Поевтиняват доматите и краставиците

 

Значително понижение отбелязват цените на доматите на пазара в Ловеч, въпреки прогнозите на зеленчукопроизводители, че ще останат високи през летния сезон. В момента един килограм може да се намери за по-малко от един лев. Цената на зеления пипер е от 60 до 90 стотинки.

По данни на системата за агропазарна информация, през последните две седмици се наблюдава и понижение на цените на краставиците. В края на юли те са били с цена на дребно от 90 ст. до 1.80 лв., а в началото на август с с цена от 60 ст. до 1.20 лв.

Останалите зеленчуци - картофи, моркови, зеле, са с почти непроменена цена. Понижили са се и цените на малините с близо 1 лев и в момента килограм от този плод струва 2 лева. Прасковите са от 70 ст. до 1.20 лв., дините 30-45 ст. и пъпешите от 80 до 1.55 лв.

В началото на лятото цената на доматите скочи значително и достигна 2-2,50 лв. Търговците обясниха голямото увеличние с мана, която съсипва реколтата от зеленчука. Производителите обясниха появата на мана с влажните пролет и лято./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.