1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В Чикаго всички контракти са на зелено

В Чикаго всички контракти са на зелено

Търговията в Париж е разнопосочна

При вчерашната търговия борсата в Чикаго обърна тенденцията и приключи деня с положителни резултати. Пшеницата добави 2 цента и половина до 578,50 за бушел, царевицата поскъпна с близо 3 цента до 419,25, а цената на соята се покачи с 8 цента и ¾ до 1000,50. В същото време в Париж само зърнените култури бяха на зелено, като пшеницата добави минималните 25 цента до 223,75 евро за тон, а царевицата записа плюс 50 цента до 212. Рапицата обаче загуби евро и 75 до 509,75.
 
При днешната предборсова търговия отвъд Океана основните контракти са на зелено. Декемврийските доставки на пшеницата добавят цент и ½ до 5,80 долара за бушел, а царевицата от същия контракт поскъпва с цент и ¾ до 420,75. Соята от ноемврийските фючърси е с плюс 6 цента и ¾ до 1004,25 за бушел, а декемврийското соево масло добавя 0,64 цента до 44 цяло и 03 цента за фунт, докато соевото брашно е нагоре с 20 цента до 315,20 долара за тон. 
 
При отварянето борсата в Париж днес е без единна посока. Там декемврийските доставки на пшеницата остават на 223,75 евро за тон, докато царевицата от ноемврийския контракт губи 25 цента до 211,75 евро. Ноемврийската рапица днес по обяд се търгува за 511,50 евро, което е плюс евро и 75.
 
На селскостопанската борса в Ешборн за един тон обезмаслено сухо мляко от ноемврийските доставки се предлагат 2573 евро, един тон масло с доставка през същия месец се купува на 7800 евро, а цената на 100 килограма ноемврийски картофи за преработка е 17,50 евро. 
 
Цените на петрола днес се движат нагоре. Американският суров нефт поскъпва долар и 17 до 71,94 долара за барел, а сортът Брент се продава за 76,12 долара, отчитайки плюс долар и 16. По обяд природният газ на нидерландската виртуална борса TTF струва 42 евро за мегаватчас, което е плюс 53 цента.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.