1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Калифорния изобретиха ябълка без захар

В Калифорния изобретиха ябълка без захар

 

Учени от университета в Калифорния съобщиха наскоро за новата си разработка – ябълки с изключително ниско съдържание на захар. Генетиците успяха да намалят съдържанието на захарозата и фруктозата в новия плод за сметка на увеличено съдържание на сорбитол. Веществото, известно като изкуствен подсладител за диетични продукти, в ябълката се образува по естествен начин. Сорбитола се произвежда от листата на ябълковото дърво и се преобразува в плодова захар. Всъщност именно това преобразование е било блокирано в генетично модифицирания плод. 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.