1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Световният лидер и най-големият производител на селскостопански машини и оборудване в Индия обяви амбициозна експанзия на световния пазар

Световният лидер и най-големият производител на селскостопански машини и оборудване в Индия обяви амбициозна експанзия на световния пазар

Новият план за разширяване на Shaktiman ангажира компанията да достигне до повече от 4 милиона фермери до 2030 г.

От създаването си през 1997 г., когато продуктовата гама се състои единствено от ротационни фрези, Shaktiman е помогнала за подобряване на механизацията сред 90-те милиона фермери в Индия, благодарение на модерното портфолио от висококачествени и достъпни машини, които днес обхващат целия цикъл на културите - от подготовката на сеитбеното легло до обработката на растителните остатъци.

Най-големият износител на селскостопанска техника в Индия сега се стреми да предложи продуктите си на нови клиенти в много повече страни, след като пусна 107 нови продукта през последните пет години и разработва нови продукти като балировачки, самоходни пръскачки, фуражокомбайни и комбайни за захарна тръстика.

"Shaktiman беше първата индийска компания, която разработи персонализирани земеделски решения за индийския фермер, казва г-н Ашвин Гохил, председател на компанията. - И именно тези решения помогнаха на Shaktiman да осигури изключително широк вътрешен пазарен дял.“

Shaktiman

Ашвин Гохил и Хасмук Гохил, председател и управляващ директор на компанията Shaktiman

"Ние вярваме, че всеки фермер се нуждае от някой, който разбира неговите нужди и може да предостави ефективни, жизнеспособни и устойчиви решения за опазване на почвата, водата и природните ресурси, продължава г-н Гохил. - Знаем колко е важно да имаме решения, които отговарят на нуждите на всички, защото ние сме фермери на първо място. Също така е от решаващо значение за нас да дадем възможност на земеделските производители, техните семейства и всички селски общности, като ги обучим по важни теми за технологията за механизация на фермите и устойчивото земеделие. "

Този подход, ориентиран към човека, е допринесъл за успеха на Shaktiman с индийските фермери и това е същият подход, при който компанията предлага своята широка гама от продукти на фермерите по целия свят.

Производителите на машини имат отговорността не само да помогнат за развитието на по-жизнена селскостопанска икономика, но и по-устойчива, смята Shaktiman. Устойчивостта е една от основните му ценности и е осезаема във всички различни аспекти на марката.

Признавайки предизвикателствата, пред които са изправени съвременните фермери, Shaktiman постига тези цели, като същевременно доставя на фермерите технологично напреднали селскостопански машини и оборудване, които осигуряват пълна увереност на клиентите чрез надеждност, качество и образцова поддръжка.

Това е възможно благодарение на силния отдел за научноизследователска и развойна дейност в централата на Shaktiman в Раджкот, Гуджарат. Екип от 100 инженери управлява производствени предприятия, обхващащи 27,5 и 16 акра, където прототипите и новите машини показват своите качества.

Комбинацията позволява стабилно развитие и разширяване на портфолиото на компанията: над 25 нови продукта обикновено се добавят към гамата всяка година, а компанията притежава близо 90 патента в световен мащаб.

Shaktiman-india

Мярката за нейната техническа експертиза и производствени възможности беше потвърдена през 2019 г., когато влезе в съвместно предприятие с германската GRIMME. Сътрудничеството се фокусира върху проектирането и разработването на пълна гама високотехнологични решения за картофи и други кореноплодни култури.

"Въпреки че Shaktiman вече се радва на присъствие в 100+ страни, новият план за разширяване ангажира компанията да достигне до повече от 4 милиона фермери до 2030 г., обяснява г-н Хасмук Гохил, управляващ директор на Shaktiman. - Интензивният фокус на Shaktiman върху обслужването на клиенти – вече има 1000+ дилъри – е от решаващо значение за разширяването на глобалния му отпечатък."

2 Shaktiman

"Имаме силна и утвърдена стратегия за обслужване на клиенти, в която дилърът играе важна роля, посочва г-н Ашвин Гохил. - За да поддържаме същото ниво на обслужване – което започва с нашата философия "проектиран за обслужване", но също така включва договори за обслужване на клиенти и дилъри – имаме нужда от партньори, които споделят едни и същи цели: даване на големи възможности на земеделските производители."

…………………………

Основана през 1997 г. от покойния Шри Ладхубхай С. Гохил, Шактиман (Tirth Agro Technology Private Limited) започва с основна визия: да механизира изцяло индийското селско стопанство. Днес успехът му на родния пазар предизвика промяна в тази визия: да бъде признат като глобален, водещ доставчик на решения за механизация на ферми, за да създаде устойчива стойност за всички заинтересовани страни по отговорен начин.

Shaktiman се гордее с използването на висококачествени суровини и устойчиви инженерни проекти за производство на иновативни селскостопански машини и оборудване, които отговарят на международните стандарти. Компанията има разнообразно продуктово портфолио, което непрекъснато се разширява, за да обхване всички аспекти на цикъла на културите. Това включва въвеждането на усъвършенствани продукти като комбайни за захарно цвекло, пневматични сеялки, продълбочители, мини и големи кръгли балопреси, мулчери, косачки и продукти на съвместни предприятия, фокусирани върху решения за кореноплодни култури, като ротационни мотофрези, картофени сеялки и комбайни за картофи.

Shaktiman набляга на устойчивия растеж и има за цел да бъде движеща сила зад механизацията на фермите, като същевременно гарантира екологична и икономическа устойчивост. За да постигне това, тя се ангажира да даде възможност на земеделските производители да имат достъп до висококачествени продукти, носейки просперитет чрез технологично превъзходни решения.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.