Научете първи за новостите в месопреработвателната промишленост в България – само на МЕСОМАНИЯ от 7 до 10 ноември 2018 г. в Интер Експо Център!
Традиционно организирана от Асоциацията на месопреработвателите в България с подкрепата на Интер Експо Център, изложбата се утвърди в годините като най-авторитетното професионално събитие за месната индустрия в България.
В продължение на 24 години изложбата предоставя множество възможности за бизнес развитие. Изложението се радва на мащабност и нарастващ интерес от страна на традиционни и нови български и чуждестранни производители, дистрибутори и търговци, които ежегодно споделят прогресивен опит, анализират тенденциите в бранаша, участват в конкурси, работни срещи семинари и други делови събития.
Профил на МЕСОМАНИЯ:
- Месо и месни продукти - месни разфасовки и заготовки от мляно месо, малотрайни и трайни колбаси, сурово-сушени, сурово-пушени и трайни варено-пушени продукти и др.
- Деликатеси
- Адитиви
- Машини, съоръжения, технологии и друга техника за производство, преработване, съхранение и предлагане на продуктите
- Хладилна и климатична техника
- Оборудване за търговски обекти
- Специализирано лабораторно оборудване
- Опаковки и опаковъчни машини, устройства за маркиране и етикетиране
- Специализирани транспортни средства
- Специализирани подови покрития
- Професионални почистващи системи, аксесоари, препарати, системи за миене и хигиенно оборудване
- Информационните технологии – решения, гарантиращи продуктовото качество и сигурността на храните, интегрирани логистични концепции и обратна проследимост според стандартите (национални и международни)
Паралелно с МЕСОМАНИЯ в шестте зали на Интер Експо Център ще се проведат международните изложения СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ.
Факти и цифри:
- 6 изложбени зали
- 500+ български и чуждестранни участници
- 162 нови изложители
- 89 чуждестранни участници от Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Италия, Тайланд, Холандия, ЮАР
- 22 000+ посетители
Водещи акценти на изложенията:
- 25-о юбилейно издание на изложба МЕСОМАНИЯ
- 25-о юбилейно издание на изложба БУЛПЕК
- Колективни участия на български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители
- Мащабно колективно участие на компании от Италия
- Участие на производители и вносители на вина от Южна Африка, организирани от Посолството на Южна Африка
- Първо участие на Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София
- БИО ЗОНА – специализирана за сертифицирани био продукти
Съпътстваща програма на изложенията:
- Кулинарно събитие GastronomiX , организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи
- Barista Шампионат
- Latte Art Coffee шампионат под егидата на Световната кафе асоциация
- Национален конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“ - награждаване
- Конкурс Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви
- Ползотворна делова програма: семинари, презентации, демонстрации, работни срещи и дегустации