Международна конференция “Black Sea Oil Trade-2013: Нови пазари. Нови стратегии”

На 18 септември 2013 г. ще се проведе Международна конференция
“Black Sea Oil Trade-2013:
Нови пазари. Нови стратегии” в Киев, Украйна.

Делът на страните от  Черноморския регион в  търговията с маслодайни семена и масла расте с всяка година.  В момента, Украйна и Русия е на 1 и 2-ро място в света по търговия със слънчогледово масло (общо - повече от 70% от световния мащаб).  Украйна е третият по големина световен износител на рапица и основен доставчик на рапица в ЕС.  Делът на Казахстан и Русия в световната търговия на маслодаен лен достига 60%, докато Румъния и България са ключови световни износители на слънчоглед.

Водещата роля на черноморските държави по отношение на търговията и нарастващото търсене на слънчогледово масло и маслодайни култури също се основават на ефективната логистика в региона.  Този фактор се оценява високо от основните купувачи на маслодайни продукти от региона на Черно море (Китай, Индия, Египет, Турция). Увеличава се и делът на търговията със соеви култури.

Нарастващата роля на региона и нарастващото търсене на висококачествена информация и анализ определят значението и важността на Международната конференция “Black Sea Oil Trade-2013: Нови пазари. Нови стратегии”, която е изцяло посветена на маслодайните пазари.

Ще бъдат обсъдени следните въпроси:

  • Глобалния пазар на маслодайни семена и растителни масла - 2000-2013. Прогноза за 2014-2015;
  • Цени, основни оператори, търсене и  оценкина пазара;
  • Дефицит на маслодайни семена, предназначени за смилане и перспективите на преустройване на украинския сектор за преработка на растотелни масла;
  • Стратегия на териториалното разпределение на маслодайните растения и пристанищните терминали.
  • Модел на развитие на преработвателната маслодобивна индустрия в Украйна и Русия, 1995-2012. Търсене за нов модел на развитие. Увеличаване на ефективността на смачкване на растенията.
  • Ключови регионални маслодайни пазари - ЕС, Южна Америка, Черноморския регион, Северна Африка, Индия, Китай и др. Румъния и България - важните играчи на Черноморския пазар.
  • Пазар на биогорива от палмови мазнини и неговите основни тенденции. Поглед върху продуктите от палмово масло и потребление в страните от Черноморския регион.
  • Перспективи на соята на пазара за Черноморския регион.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.