SIAL China 2014

Mеждународната изложба за храни и напитки SIAL China 2014, ще се проведе в Шанхай в периода 13 – 15 май 2014 г. В нея ще вземат участие български компании, които ще представят страната ни. Участието им се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Изложението се организира ежегодно от 2000 година. През миналата година в него са участвали 2157 изложители от 79 страни. Изложбата е била посетена от 41 304 специалисти, вносители, търговци и производители. Представени са 25 продуктови категории в 16 продуктови зони: вино, месо, гурме, чай и кафе, плодове и зеленчуци, шоколад, храни със сертификат ХАЛАЛ, сосове, консервирани и замразени храни, млечни продукти, биологично сертифицирани продукти, морски продукти, опаковки, сладкиши, растителни масла и мазнини.

Българските производители за пръв път участват в тази престижна за региона изложба. В Шанхай през следващите дни участие ще вземат общо 17 родни компании от различни градове.

През ноември 2013 г. ИАНМСП проведе търговска мисия до Шанхай за български фирми от сектор храни и напитки, по време на която те имаха възможност да осъществят преки контакти с потенциални чуждестранни партньори, да се запознаят на място със специфичните изисквания на китайския пазар, както и начини за промотиране на своята продукция на приоритетни чуждестранни пазари. Сред положителните резултати на търговската мисия се отчита решението и готовността на част от участниците й да се представят като изложители на SIAL China 2014.

Националното участие в Международната изложба SIAL China 2014 се финансира по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.