1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Близо 1000 кандидати за Европейския парламент в подкрепа на животните

Близо 1000 кандидати за Европейския парламент в подкрепа на животните

Важно място е отделено и на забраната на клетките за редица селскостопански животни, ускоряване на прехода към наука без опитни животни, както и на забрана производството и търговията на ценни кожи

Международната кампания “Гласувайте за животните” обедини еврокандидати от различни партии и всички държави в ЕС, в общо обещание да работят за по-добро законодателство за защита на животните.

Над 990 кандидати от 27 държави членки на ЕС подписаха ангажимент да работят за по-прогресивно законодателство за животните. От подписалите кандидати 30 са от България и са представители на 7 български партии или коалиции.

Ангажиментът включва подкрепа за законодателни промени, спиращи страданието на селскостопанските животните по време на транспорт, защита на водните видове, устойчиво производство на храни, защита на дивите животни и еврокомисар за хуманно отношение към животните.

Важно място е отделено и на забраната на клетките за редица селскостопански животни, ускоряване на прехода към наука без опитни животни, както и на забрана производството и търговията на ценни кожи. Тези искания са подкрепени от милиони граждани на ЕС чрез Европейските граждански инициативи  “Краят на клетките”, “Козметика без жестокост” и “Европа без кожи”.

Информация за всички подписали кандидати и поетите от тях ангажименти може да бъде намерена на сайта https://vote.caai.bg/.

“В следващия Европейски парламент ще влязат хора, които имат отношение към животните. Всички анкети и социологически проучвания ясно показват колко важно е благополучието на животните за европейските граждани. Радваме се, че в България ангажименти подписаха еврокандидати от широк политически спектър. Поздравяваме ги за това, че заявиха публично своята подкрепа. Ще следим за последователността в тяхната работа по отношение на животните и след като част от тях станат членове на Европейския парламент след изборите на 9 юни.”, сподели Петя Алтимирска от сдружение КАЖИ, част от Еврогрупата за животните, организирали кампанията “Гласувайте за животните”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.