1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Развъдните асоциации ще получат 9 млн. лева през 2024 г.

Развъдните асоциации ще получат 9 млн. лева през 2024 г.

Средствата покриват до 100% от административните разходи по създаване и поддържане на родословна книга

Финансов ресурс от 9 000 000 лв. утвърди Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” (УС на ДФЗ) за развъдните асоциации по схемата за държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните за 2024 г.
През месец май 2024 г. държавната помощ е пренотифицирана и фигурира в регистъра на държавните помощи под номер SA.114426, с период на прилагане до 31.12.2029 г. 
Целта на помощта е подпомагане на селекционните дейности в животновъдния сектор, чрез предоставяне на субсидирани услуги (за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните) от одобрени развъдни организации под контрола на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ).


Средствата покриват до 100% от административните разходи по създаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разходите по изпитвания за определяне на генетичните качества или продуктивността на животните. 
Указанията ще бъдат качени на интернет страницата на ДФЗ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.