1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Какво предстои на кандидатите със сключени договори по НПВУ?

В АГРОФОРУМ: Какво предстои на кандидатите със сключени договори по НПВУ?

И още: 33 проекта на местни инициативни рибарски групи ще бъдат финансирани

„Произведено в Елена“ събра майстори и производители на вкусни еленски деликатеси и привлече много гости в балканското градче. Любителите на еленския бут, на прочутия балкански мед, мляко и кашкавал дегустираха тънки мезета и опитваха местни рецепти.

Важно за бенефициентите по Националния план за възстановяване и устойчивост. Полезни съвети от консултанта Ивайло Тодоров.

До края на 2024 г. ще бъдат обявени приеми за общо 109 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по 11 процедури по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури в т.ч. за подобряване на инфраструктурата на рибарските пристанища и борси с бюджет малко над на 18 млн. лв. Това съобщи доц. д-р Деян Стратев на изнесен семинар край язовир Батак.

33 проекта на местни инициативни рибарски групи, с които се обхваща територията на повече от 90 общини на страната, ще бъдат финансирани по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури. Най-голям интерес за прилагане на подхода Водено от общностите местно развитие има от страна на традиционните рибарски райони от крайбрежието на Черно море и от поречието на р. Дунав.

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – събота 06 юли, премиера от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.