1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Петър Димитров проведе среща със седмокласници от столично училище

Министър Петър Димитров проведе среща със седмокласници от столично училище

Възможността да се среща с много подготвени и умни млади съмишленици – това беше естественият отговор от Петър Димитров на въпроса „Какво печели човек, когато стане министър?“

В навечерието на Световния ден на околната среда – 5 юни, министърът на околната среда и водите Петър Димитров посети 120-то Основно училище „Георги Сава Раковски“ в София за среща с учениците от 7г клас.

„Може ли солената вода да се превръща в питейна?“, „Вашето министерство занимава ли се със замърсените води?“, „Може ли да се предотврати пресъхването на реките?“ – това са само част от въпросите, с които беше затрупан министърът. Той разказа подробно за работата на отделните екипи в министерството, как се прилага грижата за чистотата на водите, почвите, въздуха, биологичното разнообразие, какви са функциите на отделните звена в институцията и каква е ролята на регионалните инспекции по околната среда и водите.

Министър Димитров остана впечатлен от добрата подготовка на младите си събеседници. Всички те знаят кои са трите национални парка в България, информирани са за регулирането на водата в язовирите и за мерките след наводнението в Царево. В оживената дискусия стана ясно, че младежите знаят много за вредата от отпадъците и необходимостта да ги събираме разделно и са наясно как пестенето на вода и електричество помага на планетата.

Възможността да се среща с много подготвени и умни млади съмишленици – това беше естественият отговор от Петър Димитров на въпроса „Какво печели човек, когато стане министър?“.

Поканата за неговото посещение е по повод 130-годишнината от основаването на училището и като част от богатата програма с дейности на училищния Екокомитет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.