1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Открит ден на слънчогледа и царевицата

Открит ден на слънчогледа и царевицата

Представени бяха най-новите хибриди

 

Вчера в землището на село Замфир, област Монтана беше организирана демонстрация-семинар на нови перспективни хибриди слънчоглед и царевица.

На презентацията беше представено демонстрационно поле със слънчогледови и царевични хибриди на фирма "Лимагрейн". Управителят на фирмата Димитър Дойчев лично разясни на присъстващите предимствата на слънчогледовия хибрид Диабло и Ел Джи 5665.

Присъстващите председатели на кооперации, арендатори, агрономи и други специалисти, които се занимават със селскостопанско производство, имаха възможност да видят посеви от общо 47 нови хибрида слънчоглед и 64 хибрида царевица. Те са засадени върху обработваеми площи на земеделска кооперация "Единство"-Комощица и фирма "Теди" ООД-София, дружество с. Замфир.

Организатори на събитието са Областната служба за съвети в земеделието в град Монтана, съвместно с фирмите, върху чиито землища са опитите.

Научни работници от Института по царевицата в Кнежа, Института по земеделие и градинарство-гр. Нови Сад, Сърбия, както и от фирмите "Лимагрейн", "Пионер" и "Булсофагро-Сортови семена-София", говориха за нуждата от прилагане на нови сортове и хибриди в земеделската практика, обсъждаха въпросите, свързани с развитието и адаптацията и на различните хибриди царевица и слънчоглед.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.