1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Демонстрация
  4. 65-ти Световен шампионат по оран

65-ти Световен шампионат по оран

65-тият Световен шампионат по оран, който ще събере най-добрите състезатели от 30 страни по света, ще се проведе във ферма в провинция Баден Вюртемберг, Германия. Локацията е на около 30 км от Щутгарт. Състезанието е с традиции още от 50-те години на миналия век. Идеята е на Валтер Фойерлайн, който е работил като експерт по плугове във фабрика. Първото такова национално състезание се провело през 1953 г. в Бон, като победителите участвали в първия световен шампионат същата година в Канада.

Фермата домакин на тазгодишното събитие, която е създадена през 15 век, днес отглежда пшеница, рапица, царевица и цвекло. През 18 век тя станала една от най-големите ферми в страната.

65-тият Световен шампионат ще покаже най-добрите резултати при оран върху стърнище и тревни площи. Програмата на събитието ще бъде допълнена от различни дейности и демонстрации на последни технологии в земеделието.

Като атракция ще бъде показана оран с помощта на коне. Кулинарни специалитети и ръчно изработени сувенири ще допълнят програмата на събитието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.