Agritechnica - иновативни технологии за бъдещето на земеделието

Дойде време за поредния, но най-голям и важен форум за земеделие. В средата на ноември германският град Хановер отново ще стане център на световния агробизнес с участието на 2 800 изложители от 53 страни, изложбено пространство около 40 хектара и очаквани повече от 400 000 посетители. А те ще дойдат да видят последните и най-модерни решения на агроиндустрията. Основната тема тази година ще е „Зелено бъдеще – умни технологии“.

59% от изложителите идват извън Германия - от Италия, Китай, Холандия, Турция, Франция, Австрия и др., което е ново рекордно ниво.

Автоматизация на процесите, свързани с интелигентно управление на данни за оптимизация и контрол на машините, логистиката, документацията, сигурността на качеството и проследяемостта движат напред земеделския сектор. Всичко това помага на фермерите да произвеждат по-ефективно с отлично запазване на ресурсите. В тази връзка ще бъдат оповестени повече от 320 иновации, представени от 175 изложители от 24 страни. 2 от тях са наградени със златни, а 29 – със сребърни медали.

Позитивни и оптимистични настроения сред фермерите в Европа отчита проучване, направено от DLG – организатор на изложението Agritechnica. Според него те гледат към бизнес средата все по-уверено и имат желание за инвестиции. Фермерите са все по-уверени в развитието на своя бизнес. Това се обяснява с по-благоприятната ситуация на пазара на зърно, мляко и свинско месо. Очакванията са за по-високи цени заради по-доброто качество на зърното.

Световната агроиндустрия е в очакване – през ноември ще посрещне фермерите, които искат да бъдат в крак с новостите в индустрията, а това ще се отрази върху бизнес решенията им и новите инвестиции.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.