1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Панаири
  4. Велосъстезание Байк за Чепън

Велосъстезание Байк за Чепън

В рамките на събитието „Зелени дни, София”, община Драгоман, сдружение за дива природа "Балкани" и фирма Одисея-ин организират велосъстезание Байк за Чепън на 8 април (неделя) в планината Чепън, в района на Драгоманското блато - един чудесен повод да посетите едно малко известно, красиво, но и същевременно много близко до София място. Целта на велосъстезанието на Цветница е да се запознаем с една нова и развиваща се туристическа дестинация, само на 40 км от София, да покажем атрактивни веломаршрути и да подишаме пролетен въздух извън града.

Мястото на срещата на организатори и участници е площада на град Драгоман, а началният час на състезанието е 10:00 сутринта.

Велосъстезанието се организира в 3 категории, като ще има отделни трасета за деца и възрастни. Повече информация за регламента за участие, трасето  и наградите можете да намерите на http://www.zelenidni.com/ - Байк за Чепън. Описание на маршрута в MTB-BG.com може да видите тук.

Паралелно с велосъстезанието, за гостите на събитието ще бъдат организирани игри с публиката, както и посещение на Драгоманското блато, изкачване на вр. Петров кръст 1206 м н.в., опитване на местни кулинарни специалитети. 

Гостите на събитието ще се насладят на малко познатата природа на карстовата планина Чепън, както и на разнообразието от цветя и птиче богатство на Драгоманското блато.

Очаква се присъствието и на представители на Областната управа, Министерство на околната среда и водите, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на младежта и спорта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.