Втори онлайн интерактивен уъркшоп на EIT Food: 2 декември 2020

Институт за агростратегии и иновации - EIT Food Hub България, в партньорство със Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци /СППЗ/ и Университет по хранителни технологии-Пловдив, организира втори интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“. Второто издание на интерактивния уъркшоп ще се проведе на 2 декември 2020 г. /сряда/ от 12:30 часа в платформата ZOOM. Онлайн събитието е насочено към всички заинтересовани страни в сферата на хранително-вкусовата промишленост и се осъществява с подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии в храните /EIT Food/.

 

Регистрацията за онлайн събитието е отворена*.

 

Участниците в практическите работилници ще имат възможността да работят в групи по теми, свързани с корпоративната стратегия на своите предприятия. Чрез интерактивния формат на събитието те ще влязат в ролите на експерти в сферата на продажби, маркетинг, финанси, разработване на продукти, доставки, логистика, и т.н. Под формата на игра ще измислят стратегии как да реагират на пазарните промени, които предстоят от въвеждането на стратегията Farm to Fork в следващите 10 години.

 

Чрез методологията за изграждане на корпоративна стратегия, която се използва от много големи компании в хранителната индустрия в Европа, участниците ще се запознаят със стъпките на целеполагане, с често допускани грешки, с добри практики и ще получат още много ценни знания, които ще им бъдат полезни в тяхната работа. Интерактивният уъркшоп дава възможност за симулация на процеси, споделяне на затруднения, отговори на възникнали въпроси и групова дискусия за обмяна на идеи.

 

Онлайн събитието „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“ е подходящо за отделите по маркетинг и бизнес развитие на компаниите от преработвателната промишленост, студенти, стартъпи, предприемачи и широк спектър от представители на агро-хранителния сектор, тъй като ще представи по един достъпен и практически начин как може бизнесът да са възползва от Стратегията „От фермата до трапезата“ чрез методи за усъвършенстване и адаптиране на бизнес модела на компанията към задаващите се новости.

 

* Участието в уъркшопа е безплатно! В случай на интерес от Ваша страна е необходимо да заявите своето участие нa https://www.eventbrite.co.uk/e/2030-tickets-130585640165

 

ПРОГРАМА

12:30 - 12:45

Въведение

• Инж. Антоанета Божинова – Изпълнителен директор на Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци

 

12:45 - 13:15

Представяне на Стратегията на ЕС „От фермата до трапезата“ /F2F/ – преглед на политиката на ЕК и мястото на храните

• Г-жа Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации – EIT Food Hub България

 

13:15 - 13:30

Коментар по F2F от страна на бизнеса

• Г-жа Катрин Цанев – „Венец.Т" ООД

 

13:30 - 13:45

Въведение: 10 примера за иновации в хранителната индустрия от Европа

• Г-жа Жанет Тодорова, The Founder Institute

 

13:45 - 14:30 

Как ще повлияе F2F на моята компания?

Практическа работилница – игра

14:30 - 15:30

Objectives and Key Results /OKRs/: Методологията на Google за изграждане на корпоративна стратегия

Презентация и практическа работилница

15:30 - 16:30

Прилагане на OKRs във Farm to Fork корпоративната стратегия в предприятието

Практическа работилница и дискусия

 

Участието в уъркшопа е безплатно! В случай на интерес от Ваша страна е необходимо да заявите своето участие нa: https://www.eventbrite.co.uk/e/2030-tickets-130585640165

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.